Undvik överkonsumtion av barnkläder

Undvik överkonsumtion av barnkläder

När barnen är helt små, och kanske framförallt när det handlar om den förstfödda, köper man ofta en massa kläder. Det behövs såklart också en hel del, eftersom de växer snabbt och de smutsar ner sina kläder vilket gör att man som regel behöver flera stycken av varje typ av plagg. Många gillar också att

När barnen är helt små, och kanske framförallt när det handlar om den förstfödda, köper man ofta en massa kläder. Det behövs såklart också en hel del, eftersom de växer snabbt och de smutsar ner sina kläder vilket gör att man som regel behöver flera stycken av varje typ av plagg. Många gillar också att köpa dessa kläder eftersom det finns så mycket fint på marknaden. Men det kan vara svårt att bevara överblick över alla dessa kläder och ofta har man därför för få av några plagg, medan man har för alldeles för många av en del andra plagg. Och det är ju egentligen också ganska dumt, och om inte annat oekonomiskt, att köpa fler kläder än de den lille faktiskt behöver.

Skapa struktur i garderoben

En förutsättning för att kunna bevara överblicken över alla olika klädesplagg till de små, är att man har en fungerande struktur i sin garderob. Det är inte bara olika typer av plagg man skall hålla koll på, men även olika storlekar. Ofta har man ju redan köpt kläder i förväg, till nästa storlek som den lilla snart växer in i. Till sin hjälp kan man använda små skylthållare där man ska sätta upp skyltar som kan bytas ut med jämna mellanrum. Sen kan man med hjälp av dessa skyltar sortera efter storlekar och typ av plagg i ett system som känns logisk för en själv. När allt är sorterat får man en överblick över vilka plagg som behövs och vilka man har tillräckligt av.

Sälj de begagnade kläder som barnen växt ur

För att ytterligare motverka överkonsumtion av barnkläder kan man köpa och sälja begagnade kläder. Framförallt när det handlar om babykläder är detta smart. De helt små växer snabbt ur sina kläder och ofta hinner de inte använda vissa plagg mer än en eller två gånger innan plagget har blivit för smått. Därför är dessa kläder inte utslitna och de kan med fördel användas igen av en annan baby. Därför kan man få ganska fint betalt för sina begagnade babykläder när det är i gott skick. Och man kan på samma sätt köpa fina kläder som är begagnade. Om man planerar att få flera barn inom snart framtid kan det såklart vara smart att först spara kläderna en stund för att se om man får fler av samma kön.

redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel